360º PROJE YÖNETİMİ
İstanbulGes tecrübesi ve projelerinden edindiği bilgi birilimleri ile tüm proje süreçlerinizde yanınızda.
Mühendisler tarafından saha ziyareti yapılır. Gerekli bilgiler alınır, drone çekimi gerçekleştirilir, trafo ve pano yerleri belirlenir.
İlgili mühendisler tarafından binanın statik ölçüleri yapılır ve bu sonuca göre gerekli raporlar oluşturulur.
Mühendis ekipler tarafından saha ziyareti yapılır. Sahanın zemin etüdü raporu için gerekli ölçümler alınır. Ölçüm raporları, saha eğimi, yapısı, yönü gibi değerleri göz önünde bulundurularak çalışma sağlanır.
Teknik ekipler tarafından keşifte alınan bilgilere göre yapılacak güneş santraline yerleşim planlarının çizimi uluslararası simülasyon sistemleri ile gerçekleşir. Bu planlamada baca, eğim, gölge, rüzgar, kar yükü, nem, sıcaklık gibi birçok unsur belirlenerek çalışma sağlanır ve buna göre optimum güç elde edilir.
Teknik ekipler tarafından keşif sonrası alınan bilgilere göre autocad ve simülasyon sistemleri aracılığıyla yerleşim planları oluşturulur. Bu planlamada eğim, açı, yön, kar yükü, nem, sıcaklık gibi birçok unsur belirlenerek çalışma sağlanır ve buna göre optimum güç elde edilir.
Saha keşfinde alınan bilgiler ve yerleşim planlarında elde edilen değerlere göre bir tüketim-üretim analizi oluşturulur. Bu detaylı çalışma sonucunda yatırım amortisman süresi, yatırım tutarı ve sağladığı faydalar, grafikler ile birlikte rapor haline getirilir. Bununla birlikte, kullanılacak malzeme listesi, garanti sürelerinin de yer aldığı teklif raporu sunulur.
Fizibilite ve teklif raporlarını yatırımcı firma onaylaması durumunda sözleşme aşamasına geçilir. Sözleşmede; iş planları, kullanılacak ürünler, termin süreleri ve ödeme planları belirlenir ve karşılıklı olarak imzalanır.
Tüketim tesisinin bağlı olduğu dağıtım şirketine çağrı mektubu başvurusu yapılır. Dağıtım şirketi başvuruları ön değerlendirme ve teknik değerlendirme olarak iki kısımda inceler. İncelemeler toplamda iki ay sürer, onaylanması durumunda çağrı mektubu alınır.
Çağrı mektubu alındıktan sonra 180 gün içinde bağlantı anlaşması başvurusu yapılır. Bağlantı anlaşması yapıldıktan sonraki aşamada ise TEDAŞ onayı ve kabulü gerçekleşir.
Yapılan tüm teknik çalışmalara ve izinlere göre en uygun ürünler belirlenir ve yatırımcı firma ile anlaşılan ürünler temin edilir. Profesyonel ekibimiz tarafından kurulum planlamalardaki gibi gerçekleştirilir.
Kurulumu tamamlanmış olan GES üretim santralinin devreye alınmadan önce elektrik dağıtım şirketi veya TEDAŞ tarafından yetkilendirilmiş kişilerce sahayı ziyaret ederek yapmış olduğu ön değerlendirmedir.
GES üretim santralinin ön değerlendirmesinin yapılmasının ardından elektrik dağıtım şirketi veya TEDAŞ tarafından projenin onaylanmasıdır.
İstanbulGES olarak, iki yıl boyunca ücretsiz bakım-onarım hizmeti vermekteyiz. Bu süre boyunca uzaktan izleme, periyodik bakımlar, santralin ziyareti 6 ayda bir ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilir. Herhangi bir ekipman arızası durumunda en kısa sürede yeni ürün ile değişimi de sağlanır.